Pregătirea alegerilor prezidențiale și a referendumului, în vizorul coraportorilor APCE sosiți la Chișinău

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica, se vor afla, în perioada 1 – 3 iulie, într-o vizită de documentare în Republica Moldova.

Aceștia vor examina evoluțiile politice recente, pregătirea alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional, implementarea votului prin corespondență, comunică Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

În cadrul vizitei vor fi examinate și subiecte ce țin de imixtiunea străină, progresul reformei justiției, evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor.

La Parlament, coraportorii se vor întâlni cu șeful legislativului, Igor Grosu, cu președinta Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman și cu membrii Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

De asemenea, agenda include întrevederi cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu ministrul Afacerilor Externe, vicepremierul Mihail Popșoi. Coraportorii APCE mai au planificate discuții cu directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, Procurorul General, Ion Munteanu, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, cu membri ai Comisiei de vetting pentru judecători și procurori și cu reprezentanți ai Comisiei Electorale Centrale. La fel, vor fi organizate discuții cu experții și reprezentanții societății civile despre pregătirea alegerilor și imixtiunea străină.

Ultima vizită de documentare a coraportorilor Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a avut loc în luna februarie.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media