Compensații
Ajutor la contor

Platforma de compensații, asaltată de cetățeni. Deja au fost depuse 100 de mii de cereri

În doar 7 zile, de la lansarea înregistrării pe platforma compensatii.gov.md, au fost depuse 100 000 de cereri în sistem. Despre aceasta anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Reamintim că Programul de compensații „Ajutor la contor” pentru sezonul rece 2023-2024 a fost lansat la 1 noiembrie.  Campania de înregistrare este deschisă până în data de 25 noiembrie.
Cetățenii care întâmpină dificultăți la înregistrarea cererii online pentru a se înregistra pe platforma de compensații pentru perioada rece anului, pot apela la Linia verde 08000 5000 sau pe adresa s[email protected].
Precum a informat anterior MMPS, atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică se efectuează automat în baza unor parametri stabiliți de Guvern: venitul, numărul de membri ai familiei, ponderea cheltuielilor pentru energie din consumul gospodăriei, tipul sistemului de încălzire utilizat ș.a.

În acest an programul include două tipuri de compensații:

  • compensații în factură pentru gaze naturale, energie termică și energie electrică;
  • plată monetară de 800 de lei pentru gospodăriile care se încălzesc pe lemne, cărbuni sau alt tip de combustibil solid.

Citește și: „Ajutor la contor”. Înregistrarea pe platforma de compensații, deschisă

Citește și: Ministerul Muncii a lansat Linia Verde pentru suport la înregistrare în programul de compensații

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media