Sursa: cnn.com

Peste 5000 de persoane au decedat în sectorul Gaza. Oficial israelian: „Nu va exista nicio încetare a focului”

De la începutul atacului grupării Hamas asupra Israelului, numai în sectorul Gaza au decedat peste 5000 de persoane și peste 15000 au fost rănite, conform informațiilor Ministerului Sănătății din Palestina. Totodată, Israelul anunță că nu are de gând să oprească focul.

Între timp, în Cisiordania, cel puțin 95 de palestinieni au fost uciși și 1.828 au fost răniți de la atacurile Hamas și represaliile israeliene. Ministerul Sănătății din Palestina a declarat că Fâșia Gaza a suferit 250 de lovituri asupra sectorului său de sănătate, lăsând o mare parte a populației sale fără asistență medicală adecvată.

Pe cealaltă parte, Israelul pregătește o invazie generală în Gaza pentru a distruge Hamas. Forțele de Apărare ale Israelului anunță că armata a acționat în enclava palestiniană. Ambuscada Hamas ar fi avut loc în timp ce armata Israelului se pregătește pentru o operațiune la sol în Gaza. Totodată, au fost intensificate atacurile aeriene asupra Fâşiei Gaza. Premierul Benjamin Netanyahu a transmis recent că armata va da o lovitură mortală organizației Hamas.

Amintim că conflictul dintre Israel și Palestina a luat amplaore pe 7 octombrie, după ce gruparea Hamas a atacat Israelul.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media