Peste 500 de mii de cereri, depuse pe platforma de compensații „Ajutor la contor”

Ministerul Muncii și Protecției Sociale informează că, până la ora actuală, pe platforma de compensații au fost depuse 504.630 de cereri. Campania de înregistrare este deschisă până la 25 noiembrie.

Compensaţiile vor fi acordate în factură la energie termică, gaze naturale şi energie electrică, precum şi sub formă de plată monetară lunară în sumă fixă de 800 de lei. Doar cei care se vor înregistra în sistem vor beneficia de compensaţii.

Potrivit responsabililor de la MMPS, 38 500 de gospodării casnice au completat cererea pentru compensații la energie în ultimele 24 de ore.
Reamintim că Programul de compensații „Ajutor la contor” pentru sezonul rece 2023-2024 a fost lansat la 1 noiembrie.  Cetățenii care întâmpină dificultăți la înregistrarea cererii online pentru a se înregistra pe platforma de compensații pentru perioada rece anului, pot apela la Linia verde 08000 5000 sau pe adresa s[email protected]. Persoanele care nu au acces la internet sau nu au abilitățile necesare pentru a depune cererile personal se pot adresa la asistenții sociali sau la bibliotecarii din localitate.
Precum a informat anterior MMPS, atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică se efectuează automat în baza unor parametri stabiliți de Guvern: venitul, numărul de membri ai familiei, ponderea cheltuielilor pentru energie din consumul gospodăriei, tipul sistemului de încălzire utilizat ș.a.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media