Peste 18 % dintre alegători și-au exercitat dreptul la vot până la ora 12:00

Peste 500 de mii de alegători au votat până la ora 12:00, anunță Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre peste 18 % din numărul total al celor așteptați azi la urne.

Localitatea cu cea mai ridicată prezență la vot este Pocrovca, raionul Dondușeni unde, până la această oră, se atestă o rată de circa 54 la sută.

Localitatea cu cea mai slabă prezență la vot se dovedește a fi Salcia din raionul Taraclia, unde s-au prezentat la urne 0,18 % dintre alegători.

În municipiul Chișinău au votat, până la ora 12.00, circa 14 % dintre alegători. Cei mai activi sunt alegătorii din sectorul Botanica al capitalei, unde au votat peste 18 mii de alegători (13,45%). La polul opus, se află sectorul Buiucani, unde au votat circa 12,63% dintre alegători.

În mun. Bălți prezența la urne este de 14,15 % dintre cei incluși în listele electorale.

CEC atrage atenția, în mod repetat, despre necesitatea respectării normelor legale în parte ce ține de agitația electorală, care este strict interzisă pe parcursul zilei de astăzi, în ziua alegerilor.

Inspectoratul General al Poliției a informat CEC că, prin intermediul subdiviziunilor din subordine, asigură măsurile de ordine şi securitate publică, de depistare şi documentare a încălcărilor electorale, în scopul asigurării desfășurării în bune condiții a scrutinului de astăzi.

Totodată, cetățenii cu drept de vot sunt îndemnați să meargă la secțiile de votare și să participe activ și responsabil la aceste alegeri.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media