Le Monde

Patru moldoveni sunt suspectați de acțiuni antisemite la Paris. Ei au acționat la ordinea unui om de afaceri prorus.

Patru moldoveni sunt suspectați de acțiuni antisemite la Paris. Aceștia ar fi acționat la ordinea unui om de afaceri prorus. Se întâmplă după ce au apărut cele 250 de desene cu Steaua lui David pe mai multe ziduri.

După ce un cuplu de moldoveni a fost arestat pe data de 27 octombrie, iar altul a reușit să fugă, autoritățile din Franța au reușit să afle că în spatele acestor acțiuni se află omul de afaceri Anatoli Prizenko. Imaginile cu Steaua lui David au fost distribuite masiv de rețeaua de propagandă pro-rusă „Doppelgänger”.

Potrivit Le Monde, procurorul de caz din Paris au dezvăluit că examinarea datelor telefonice sugerează că cele două cupluri din Republica Moldova au fost în legătură directă cu aceeași persoană. De asemenea, experții nu exclud că Stelele lui David au fost comandate chiar de omul de afaceri care locuiește în străinătate.

Potrivit analizei Le Monde, confirmată de doi experți independenți, această operațiune a fost condusă de rețeaua Doppelgänger, numită și RRN. Un număr mare de conturi de socializare au început din  28 octombrie să distribuie două fotografii cu inscripții aplicate pe pereții unei clădiri din Rocroy.

Amintim că un cuplu de moldoveni în vârstă de 28-33 de ani au fost arestați în seara zilei de 27 octombrie, aceștia au desenat pe ziduri 15 stele. Începând cu 7 octombrie au fost înregistrate peste o mie de acte de antisemitism în Franța

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media