Parlamentul din Georgia adoptă controversatul proiect de lege privind „agenții străini”

Parlamentul georgian a adoptat un controversat proiect de lege privind „agenții străini”, în ciuda opoziției interne larg răspândite și a avertismentelor Uniunii Europene, care a avertizat că promulgarea acestuia ar periclita șansele țării de a adera la blocul comunitar, relatează CNN.

 

Noua lege va impune organizațiilor care primesc mai mult de 20 % din finanțare din străinătate să se înregistreze ca „agenți de influență străină”, în caz contrar fiind pasibile de amenzi drastice. Opozanții spun că legislația a fost modelată după legi similare din Rusia, pe care Kremlinul le-a folosit pentru a elimina tot mai mult opoziția și societatea civilă.

Mulți georgieni se tem că legea privind agenții străini va fi folosită în același mod în țara lor. Protestele nocturne au închis Tbilisi, capitala, timp de aproximativ o lună, scrie G4media.

Visul georgian, partidul de guvernământ care a promovat legislația, a răspuns criticilor, afirmând că această măsură va promova transparența și suveranitatea națională.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media