Sursa: politia.md

VIDEO O nouă schemă de spălare a banilor pentru finanțarea partidelor politice

După câteva încercări eșuate de finanțare a partidelor politice în numerar, aceeași exponenți politici încearcă o nouă metodă, folosind cartele bancare emise în străinătate.

Poliția anunță că, acum câteva săptămâni, a ridicat un număr mare de cartele emise în străinătate, care urmau să ajungă pe teritoriul Republicii Moldova. După cum informează poliția, cartelele urmau să fie folosite de unele partide nou-create, fiind și atașate la telefoanele mobile asigurate de aceiași exponenți care stau în spatele asigurării finanțărilor ilegale.

„Marea majoritate a liderilor de partide din localități au fost asigurați cu acest tip de carduri, dar și cu câte un telefon pe care deja aveau instalate aplicațiile pentru procesarea tranzacțiilor. În toată această perioadă, oamenii legii au documentat schema bine organizată, inclusiv persoanele care asigurau tehnic instalarea în telefoane a aplicației respective, schema de transfer, dar și cum erau repartizate sumele de bani”, declară poliția.

Sursa: politia.md

După aproximativ 70 de percheziții la sediile unui partid politic, la domiciliile și în automobilele figuranților au fost ridicate carduri bancare cu inscripția ”PYYPL”, mijloace bănești, telefoane mobile, tablete, notebook-uri.

Deasemenea, au fost ridicate și carduri bancare de diferite tipuri, cartele sociale, hard diskuri, stickuri de memorie, carnete de membru de partid, înscrisuri de ciornă cu listele candidaților care au primit sume de bani etc.

Pe acest caz poliția a pornit un proces penal în cadrul „Finanțării ilegale a partidelor politice”.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media