facebook.com/MDAarmy

O nouă bază militară se ridică lângă Chișinău. Vezi cine o construiește

Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, a anunțat despre construcția unei noi baze militare la Băcioi, în apropiere de Chișinău. Baza respectivă va avea destinația realizării studiilor și antrenamentelor pentru militarii moldoveni, dar și redislocarea unităților militare în afara orașului.

,,Astăzi am întreprins o vizită la Băcioi, acolo unde, în prezent, sunt în plină desfășurare lucrările de construcție a noii tabere militare, proiect derulat în contextul obiectivului de modernizare a infrastructurii Armatei Naționale. Tabăra militară este un proiect pe care ni l-am propus să-l realizăm din mai multe motive. În primul rând, ne dorim condiții moderne de cazare și activitate, studii și antrenamente pentru militari. De asemenea, ne dorim redislocarea unităților militare în afara orașului în scop de asigurare a securității populației, dar și pentru îndeplinirea misiunilor conform destinației”, a scris Anatolie Nosatîi pe pagina sa de Facebook.
De asemenea, ministrul apărării a menționat că proiectul de construcție nu este bază militară a NATO, ci este un proiect național și a fost finanța din bugetul de stat. Tot în această postare, Anatolie Nosatîi a menționat că tabăra este construită în conformitate cu standardele internaționale și include cazărmi, săli de instruire, clădiri administrative, bloc alimentar, remize pentru stocarea tehnicii militare, depozite, săli de sport și o zonă rezidențială pentru efectiv.
Anatolie Nosatîi a mai declarat că speră ca această unitate militară, la fel ca alte proiecte de modernizare a instituției de apărare, va servi drept un factor important pentru motivarea tinerilor și tinerelor să se angajeze în serviciul militar pe contract.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media