Numărul copiilor cu viroze e în descreștere în municipiul Chișinău

Virozele cedează, iar micuții din grădinițe revin la ritmul obișnuit. Totodată, elevii din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, deși se află în ultima săptămână înainte de vacanță, urmează procesul educațional în conformitate cu programa școlară.

Despre aceasta a vorbit șefa adjunctă a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Viorica Negrei, la ședința săptămânală a serviciilor primăriei Capitalei din 23 octombrie.

Suntem în continuă monitorizare a frecvenței elevilor și a copiilor. În instituțiile de învățământ preșcolar, în săptămâna curentă,  procentul frecventei a crescut cu 2%. Este un semn de îmbunătățire a situației, ceea ce ne permite să zicem că numărul copiilor cu viroze e în scădere.  Totodată,  în ultima săptămână înainte de vacanța de toamna, frecvența elevilor în instituțiile de învățământ primar și secundar este în limita normativă”, a raportat Viorica Negrei.

Referindu-se la sezonul rece al anului, șefa adjunctă a DGETS a menționat că, la această etapă, toate instituțiile de învățământ și preșcolar, și primar-secundar, sunt pregătite pentru a primi agentul termic. În acest sens. au fost efectuate toate procedurile necesare de verificare.

Totodată, la ședința Primăriei, Viorica Negrei a anunțat că, tradițional, în a doua duminică din luna noiembrie, la nivel național urmează a fi marcată sărbătoarea Tineretului. În Capitală, deja au loc pregptirile către acest eveniment.

Suntem în proces de pregătire a activităților dedicate Zilei naționale a Tineretului. În context, reamintesc că anul 2023 a fost Anul Tineretului în Chișinău. Avem Strategia de Tineret aprobată  în luna iunie 2023 prin Decizia Consiliului Municipal, a fost lansat Programul municipal de Tineret în contextul start-up-urilor, a fost lansată aplicația mobilă”, a precizat șefa adjunctă a DGETS.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media