Număr impresionant de vizitatori în PMAN. Ziua Națională a Vinului, în cifre

Sute de mii de vizitatori și sticle de vin. Acestea sunt cifrele care definesc „Ziua Națională a Vinului”, sărbătorită în zilele de 7-8 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală.

La ediția din acest an, cea de-a 22-a, 130 de mii de oameni s-au reunit în PMAN pentru a sărbători un deceniu de la lansarea pe piața internațională a brandului de vin al țării „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Potrivit reprezentanților Oficiului Național al Viei și Vinului, 94 de producători autohtoni au expus 6 mii de sticle de vin. 30 de mii de sticle de vin au fost oferite pentru degustare, iar alte 132 de mii au fost comercializate.

Totodată, vizitatorii au cumpărat 3500 de Carnete ale Degustătorului și au realizat 42 de mii de degustări pe parcursul a două zile, utilizând cele12 tichete incluse.

Ziua Națională a Vinului a fost sărbătorită și la cramele din țară, unde au fost prezente 20 de mii de persoane În această perioadă, cramele au vândut 15 mii de sticle de vin.

Precum a menționat anterior ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, ediția din acest an a fost un eveniment de anvergură la nivel regional, dar și european, întrucât sărbatoarea „Festivalul Național al Vinului” este unică în lume.

Următorul festival dedicat Zilei Naționale a Vinului va avea loc în perioada 5-6 octombrie 2024.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media