„Nu știam că din soare poți face curent electric.” Peste 500 de copii și tineri au descoperit ce înseamnă energia alternativă

Peste 500 de copii și tineri au descoperit cum poate fi integrată energia alternativă în viața de zi cu zi. Timp de două săptămâni,au fost desfășurate instruiri, în 15 tabere, despre resursele alternative de energie de către PNUD Moldova în parteneriat cu Centrul Gutta-Club, cu susținerea financiară a Guvernului Japoniei.

Timp de maxim trei ore, cât dura această activitate în tabere, tinerii au căutat soluții pentru un trai mai durabil prin jocuri de echipă. Ei au fost provocați să identifice cât mai multe idei de promovare a utilizării resurselor alternative de energie. La sfârșitul activității, unii au spus că vor încerca să-și convingă părinții și semenii să folosească mai multă energie regenerabilă, iar alții s-au arătat determinați să-și construiască locuințe conectate la surse alternative de energie când vor crește mari.

„Nu știam că din soare poți face curent electric. Din vânt știam, dar din soare și apă, nu prea. Eu aș vrea să am ceva de genul acasă, panouri solare pe acoperiș, din ambele părți și poate „moriști” fotovoltaice lângă căsuță”, este gândul lui Mihail din Chișinău, un alt participant la instruire.

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare va continua, cu sprijinul financiar al Japoniei, să organizeze ateliere de instruire privind resursele alternative de energie. Acestea se vor desfășura începând cu luna octombrie în școli și au ca scop sporirea nivelului de conștientizare a elevilor despre importanța utilizării raționale a resurselor și alternativele care le au la dispoziție pentru o viață confortabilă și un mediu protejat.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media