Noul ministru ucrainean al Apărării: ”Îi vom întoarce pe toți cei aflați în captivitate”

Noul ministru ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a promis să recâştige controlul asupra „fiecărui centimetru” de pământ ucrainean luat de Rusia şi să îi aducă acasă pe toţi cei aflaţi în captivitate, transmite CNN.

„Cu siguranță îi vom întoarce pe toți cei care, din păcate, sunt temporar în captivitate. Toți, copii, prizonieri de război, deținuți politici, civili. Patruzeci şi două de milioane de ucraineni stau în spatele fiecărui soldat. În spatele fiecărui soldat se află un minister care va face totul pentru a proteja şi a asigura hrana întregului nostru popor. Poporul nostru, vieţile şi demnitatea lor sunt prioritatea noastră şi cea mai mare valoare”, a spus el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, duminică seară, că a decis să îl înlocuiască pe ministrul Apărării.

„Am decis să îl înlocuiesc pe ministrul Apărării din Ucraina. Oleksii Reznikov a trecut prin mai mult de 550 de zile de război. Cred că ministerul are nevoie de noi abordări şi de alte formate de interacţiune atât cu armata, cât şi cu societatea în general. Acum, Rustem Umerov ar trebui să conducă ministerul”, a spus Zelenski, potrivit Digi24.

Reznikov, care a fost numit ministru al Apărării în noiembrie 2021, dar a fost urmărit de acuzaţiile de corupţie din jurul ministerului său, pe care le-a descris ca fiind calomnii.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media