poluare

New Delhi este în stare de alertă. Școlile sunt închise din cauza poluării aerului

Calitatea aerului din capitala Indiei, New Delhi, a atins niveluri critice. Autoritățile au închis toate școlile pentru o perioadă lungă de timp. Măsura este luată pentru a proteja locuitorii de poluarea aerului în creștere.

 

Nivelurile de calitate a aerului din oraș au fost de peste 320 pe indicele de calitate a aerului, un nivel catalogat drept „periculos” de grupul elvețian IQAir, deși nu a fost la fel de rău ca intervalul 400 atins la începutul acestei săptămâni, transmite Digi24.

Potrivit unei notificări transmise de guvernul Indiei, școlile din capitală vor rămâne închise de joi până pe 18 noiembrie într-o vacanță de iarnă, care era programată inițial pentru ianuarie. Școlile primare din oraș fuseseră deja închise, ca parte a măsurilor de protejare a copiilor mici împotriva smogului și a poluării aerului în creștere.

Mai mult ca atât,  au fost oprite activitățile de construcție și s-au impus restricții privind utilizarea vehiculelor de săptămâna viitoare. Statelor vecine li s-a recomandat să controleze arderea câmpurilor agricole.

Fermierii din Punjab și Haryana ard de obicei miriștile rămase după recoltarea orezului la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie pentru a-și curăța rapid câmpurile înainte de a planta culturi de grâu.

Practica a fost urmată de ani de zile, iar fumul rezultat a reprezentat de obicei 30% până la 40% din poluarea din octombrie-noiembrie din Delhi, potrivit agenției de monitorizare a calității aerului a guvernului federal SAFAR.

Marți, instanța supremă a țării a ordonat statelor din jurul New Delhi să oprească fermierii să ardă reziduuri.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media