Moldovenii evacuați din Fâșia Gaza vor ajunge astăzi la București

Avionul cu cei 36 de moldoveni evacuați din Fâșia Gaza va ateriza la București la ora 15:00. Aceștia vor ajunge în Moldova în această noapte. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, în debutul ședinței de Guvern.

 

”Astăzi, la ora 3, la București va ateriza avionul cu cei 36 de moldoveni care au fost evacuați din Gaza. Cred că la noapte îi vom avea aici, acasă. Vreau să mulțumesc Ministerului Afacerilor Externe, dar și celorlalte instituții ale statului care au lucrat ultimele săptămâni ca să facă aceasta posbil. Eu vreau să mulțumesc și Bucureștiului și partenerilor internaționali care ne-au ajutat”, a menționat premierul.

Amintim că,  cei 36 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au fost evacuați în data de  7 noiembrie, prin punctul de trecere a frontierei Rafah. Unii cetățeni, pe ultima sută de metri, în special cei care se aflau la o distanță mai mare de punctul de trecere Rafah, au refuzat evacuarea din motive de securitate. Autoritățile au anunțat că vor continua să țină legătura cu aceștia pentru a le acorda asistența necesară, la necesitate.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media