sursa:reuters.com

Moldovenii blocați în Fâșia Gaza vor fi evacuați astăzi în Egipt

Moldovenii blocați în Fâșia Gaza vor fi evacuați astăzi în Egipt. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, care a primit acceptul de la autoritățile israeliene și cele egiptene privind evacuarea moldovenilor prin punctul de trecere Rafah.

”Ambasada Republicii Moldova de la Tel-Aviv a informat cetățenii Republicii Moldova cu privire la procedurile necesare, iar evacuarea acestora în Egipt va avea pe parcursul zilei de astăzi, respectând cerințele de securitate”, se arată în mesajul publicat de MAEIE.

Funcționarul consular detașat de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene se află la punctul de trecere Rafah, unde va întâmpina cetățenii evacuați și va acorda asistența consulară necesară.

Punctul de trecere a frontierei Rafah, de la granița Fâșiei Gaza cu Egiptul, a fost deschis la începutul lunii noiembrie pentru a permite plecarea străinilor. La început s-a anunțat că, în mare parte, e vorba de cei care au nevoie de îngrijiri medicale.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media