sursa:G4media

Moldova, mai aproape de UE: Decizia Parlamentului European

Plenul Parlamentului European a votat rezoluția prin care solicită Consiliului European și Comisiei Europene începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul acestui an. Documentul a fost susținut cu votul a 448 de eurodeputați, 45 au fost împotrivă, iar 43 s-au abținut.

Rezoluția a fost adoptată la propunerea Grupului PPE din Parlamentul European, în urma unei inițiative a deputatului european Siegfried Mureșan, președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, scrie G4media.ro.

„Cetățenii Republicii Moldova își doresc să trăiască, la fel ca noi, în libertate și în democrație. Iar noi vrem să le transmitem foarte clar: într-o zi, Republica Moldova va fi membru al Uniunii Europene și cetățenii săi vor avea exact aceleași drepturi și oportunități ca toți cetățenii din celelalte state membre ale Uniunii Europene. Și, de aceea, prin această rezoluție, noi, Parlamentul European, cerem începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.

În rezoluție, deputații europeni mai cer, totodată, creșterea sprijinului financiar și tehnic pe care Uniunea Europeană îl oferă Republicii Moldova pentru gestionarea provocărilor legate de războiul din Ucraina și continuarea integrării europene, mai scrie sursa citată.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media