Ministerul Sănătății din Gaza afirmă că bilanțul morților a depășit 30.000 de persoane

Peste 30.000 de palestinieni au fost uciși în Gaza începând cu 7 octombrie, potrivit Ministerului Sănătății condus de Hamas. Ministerul afirmă că majoritatea celor uciși sunt femei și copii, scrie BBC.

Numărul prezentat de ministerul din Gaza reprezintă aproximativ 1,3% din populația de 2,3 milioane de locuitori ai teritoriului. Acesta este cel mai recent indicator sumbru al victimelor îngrozitoare ale acestui război. Conform ministerului, cifrele sale nu fac distincție între civili și luptători atunci când identifică persoanele ucise.

În actualizarea sa zilnică de joi, ministerul a declarat că 81 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore, ridicând totalul la 30.035.

Numărul real al morților este probabil mult mai mare, deoarece numărătoarea nu îi include pe cei care nu au ajuns la spitale, printre care se numără mii de persoane încă pierdute sub dărâmăturile clădirilor lovite de loviturile aeriene israeliene.

Totodată, Peste 70.000 de răniți au fost înregistrați de Ministerul Sănătății din Gaza, care este singura sursă oficială de victime. Datele sale sunt citate de agențiile ONU și de alte instituții internaționale.

Războiul a început atunci când mii de luptători Hamas au luat cu asalt sudul Israelului la 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.200 de persoane și luând 253 de ostatici, potrivit calculelor israeliene.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media