sursa: Ministerul Culturii

Ministerul Culturii și MAI vor avea o platformă comună pentru protejarea monumentelor

Ministerul Culturii și cel al Afacerilor Interne vor avea o platformă comună pentru protejarea monumentelor. Instituțiile vor astfel să prevină cazurile de deteriorare a patrimoniului cultural și sancționarea celor care atentează la integritatea acestuia. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, și  cel al  Afacerilor Interne, Adrian Efros.

În cadrul acestei platforme, Ministerul Culturii va examina și va sistematiza informațiile privind cazurile de atentare asupra monumentelor prin distrugere, demolare, degradare, mutilare sau intervenție neautorizată asupra lor. Informațiile vor fi prezentate Ministerului de Interne.

La rândul său, Internele vor oferi colegilor din Ministerul Culturii sprijin la examinarea și sistematizarea informațiilor privind cazurile de atentare asupra monumentelor. 

 „Protejarea patrimoniului cultural și istoric este o prioritate a Ministerului Culturii și, totodată, un subiect de interes major pentru întreaga noastră societate. De aceea, salut deschiderea Ministerului Afacerilor Interne de a contribui la procesele de protejare a monumentelor și de împiedicare a distrugerii lor”, a declarat cu prilejul semnării ordinului ministrul Culturii.

Printre primii pași comuni se numără elaborarea unor propuneri de modificare a legislației  în domeniul protejării monumentelor.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media