Jocurile Mondiale de Arte Marțiale 2023
Jocurile Mondiale de Arte Marțiale 2023

Luptător din Republica Moldova, pentru prima dată, medaliat la Jocurile Mondiale de Arte Marțiale

Oleg Nemțan a obținut medalia de argint la Jocurile Mondiale de Arte Marțiale 2023 (World Combat Games), care se desfășoară în aceste zile în orașul Riad, Arabia Saudită. Luptătorul din Republica Moldova a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere la proba de combat sambo, rezervat sportivilor cu deficiențe de vedere.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, în categoria de până la 79 kg, Oleg Nemțan a cedat doar în fața viitorului campion Elder Luis Moreno Garcia din Venezuela și a repurtat victorii în disputele contra reprezentanților din Kârgâzstan și Georgia.
Astfel, potrivit MEC, Nemțan devine  primul sportiv din Republica Moldova care cucerește o medalie la competiția mondială de arte marțiale. De altfel, ediția a inclus în premieră, pentru sportivii paralimpici, probe la sambo, aikido, muaythai, armwrestling, ju-jitsu și savate (boxul francez).
Oleg Nemțan a fost și singurul sportiv moldovean care ne-a reprezentat țara la această competiție”, precizează reprezentanții MEC.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media