Londra: 29 de persoane au fost arestate la un miting pro-palestinian

Poliţia britanică a arestat 29 de persoane la Londra, în timpul unui miting pro-palestinian care a strâns zeci de mii de oameni, sâmbătă, relatează CNN. Zeci de mii de manifestanţi au cerut încetarea focului în Fâșia Gaza.

Potrivit Serviciului de Poliţie Metropolitană din Londra, majoritatea demonstrau paşnic. Cu toate acestea, comandantul poliţiei metropolitane, Karen Findlay, a declarat că a fost „dezamăgitor faptul că diverse grupuri de scindare au fost din nou responsabile de un comportament care nu îşi are locul în Londra şi suntem hotărâţi să ne ocupăm cu fermitate de acest lucru”, scrie Digi24.

Un bărbat, suspectat că a făcut comentarii antisemite în timpul unui discurs, a fost arestat după ce a fost identificat pe reţelele de socializare cu ajutorul tehnologiei de recunoaştere facială retrospectivă, a declarat poliţia. Alte două persoane au fost arestate „sub suspiciunea de încălcare a secţiunii 12 din Legea privind terorismul, după ce au fost văzute afişând un banner care părea să susţină o organizaţie interzisă”, a adăugat poliţia.

Nouă persoane au fost arestate sub suspiciunea de infracţiuni de tulburare a ordinii publice, inclusiv două care ar fi fost agravate din motive rasiale, susţine poliţia.

Proteste pro-palestiniene au avut loc sâmbătă nu doar la Londra, ci şi în alte oraşe din întreaga lume, demonstranţii denunţând numărul tot mai mare de morţi şi criza umanitară din Gaza pe fondul bombardamentelor israeliene.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media