Liderul de la Viena a vizitat o instituție de învățământ din Chișinău, beneficiară a proiectelor finanțate de Austria

Președintele Austriei Alexander Van der Bellen, însoțit de ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun, au vizitat Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale. Instituția este beneficiară al proiectelor finanțate de Austria încă din anul 2006, precizează MEC.

În cadrul Centrului studiază peste 1800 de persoane și activează 105 cadre didactice. Aici au fost amenajate 17 laboratoare de informatică.

Dan Perciun a apreciat contribuția Austriei în dezvoltarea sistemului educațional din Republica Moldova. Cei doi oficiali au trecut prin sălile de curs, laboratoare.

Alexander Van der Bellen s-a bucurat să vadă rezultatele investițiilor austriece și a oferit asigurări privind continuarea sprijinului pentru Moldova.

Cu susținerea financiară a Guvernului austriac, în țara noastră, au fost realizate mai mult de zece proiecte în domeniul învățământului profesional tehnic, învățării pe tot parcursul vieții, formării profesorilor, educației incluzive ș.a.

Prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare a Austriei (ADA) și al Agenției Austriece pentru Cooperare Internațională în Educație și Cercetare (OeAD), au fost realizate investiții în infrastructură, dotări ale laboratoarelor de studii, au fost dezvoltate noi programe curriculare.

Mă bucur de contribuția ADA și a OeAD. Suntem în secolul al XXI-lea și voi deja cunoașteți atâtea lucruri despre care eu nu am învățat, respectiv, sunteți mult mai bine pregătiți pentru piața muncii în viitor”, a menționat președintele austriac.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, susținută alături de președintele Republicii Moldova și Președintele Sloveniei, președintele austriac Alexander Van der Bellen a anunțat că pe teritoriul Capitalei va fi deschisă o școală austriacă de tehnologii informaționale.

Acesta a adus la cunoștință că miniștrii Educației din Austria și Moldova au avut discuții și au semnat o declarație de intenție privind deschiderea unei asemenea instituției.

Cei doi miniștri ai educației au semnat o declarație de intenție privind crearea unei școli austriece în electronică și informatică tehnică. Această școală le va oferi tinerilor din Republica Moldova posibilitatea de a participa la dezvoltarea economică ulterioară a țărilor”, a menționat liderul de la Viena.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media