News.ro

Justiţia franceză a deschis 330 de anchete cu privire la actele antisemite

Autoritățile din Franța au deschis 330 de anchete cu privire la actele antisemite și apologia terorismului de la atacul Hamas în Israel. Au fost arestate 529 de persoane, printre care 159 de străini.

 

De la începutul lunii octombrie, au fost înregistrate 1.247 de incidente antisemite în Franţa, iar 529 de persoane au fost arestate – inclusiv 154 de străini.

Treizeci şi trei dintre arestaţi se află într-un centru administrativ de retenţie. Aproximativ 20 de condamnări au fost pronunţate până în prezent, potrivit unei surse apropiate dosarului, scrie News.ro.

Potrivit autorităților locale, duminică, 12 noiembrie, peste 182.000 de persoane au defilat în Franţa – dintre care 105.000 la Paris – la marşuri împotriva antisemitismului.

Amintim că printre cei arestați sunt și doi moldoveni de 28-33, aceștia au desenat pe ziduri 15 stele. Ulterior, autoritățile au anunțat că un alt cuplu de moldoveni sunt suspectați de acțiuni antisemite la Paris. Aceștia ar fi acționat la ordinea unui om de afaceri prorus.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media