Statul Israel

Informații utile pentru cetățenii moldoveni aflați în statul Israel

Cetățenii moldoveni stabiliți în Israel pot solicita sprijin informațional și suport consular. Detaliile cu privire la acest subiect au fost oferite de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Cum pot apela cetățenii după ajutor

Cetățenii care se află în Israel pot obține informații privind cursele aeriene comerciale disponibile direct atât de la Tel-Aviv la Chișinău, cât și cele operate de București, accesând site-ul Ambasadei Republicii Moldova în Israel, inclusiv pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice. Informațiile sunt actualizate în regim de permanență.

De asemenea, se aduce la cunoștință că eroportul principal al statului Israel, Ben Gurion, activează în regim obișnuit .

Eliberarea actelor necesare pentru revenirea în Republica Moldova

Titlul de călătorie este documentul care permite cetăţenilor Republicii Moldova întoarcerea acasă. Acest act se eliberează în cazul cetățenilor care au actele de călătorie expirate.

Totodată, Ambasada a pus la dipsoziție, din weekend, o listă de înregistrare pentru conaționalii noștri, care, la etapa actuală, au luat decizia de a rămâne pe teritoriul statului Israel. MAEIE și Ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv îndeamnă persoanele să se înregistreze pe această listă, pentru a fi în contact permanent cu autoritățile.

Telefoane de contact

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni se pot adresa autorităților, prin intermediul liniilor de telefon, +972 527 789 772 sau +972 527 998 396., contactul fiind posibil și prin rețeaua WhatsApp.

Totodată, MAEIE informează că activează în regim de permanență și telefonul Centrului de apel +373 22 188 000.

Reamintim că premierul Dorin Recean a dispus în debutul ședinței de Guvern din 11 octombrie crearea Celulei de Criză interinstituțională, coordobată la MAI, în completare la Celula de Criză operaționalizată la MAEIE, lansată în legătură cu situația de război din Israel.

Misiunea diplomatică a țării noastre activează în regim de permanență. Cetățenilor moldoveni stabiliți în Israel li se oferă sprijin informațional, suport consular, dar și suport de informare pentru membrii familiilor care contactează misiunea diplomatică.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media