Infectați cu salmonella, după ce au mâncat la un restaurant din Capitală. Mai multe persoane au ajuns la spital

19 persoane au ajuns cu intoxicație alimentară la spital, după ce au mâncat la un restaurant din Capitală. În urma investigaților de laborator s-a depistat că pacienții au fost infectați cu salmonella. Potrivit medicilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, pacienții prezentau febră, slăbiciuni generale, greață și diaree.

11 pacienți au avut nevoie de spitalizare. Directorul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” ne-a spus că în prezent starea pacienților este satisfăcătoare și că doar 3 persoane cu salmonella mai rămân internate.

Contactați de ONE TV, reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, ne-au spus că în data de 23 aprilie, inspectorii au prelevat probe din localul unde s-ar fi intoxicat cele 19 persoane.

„S-au prelevat probe de produse similare, deoarece produsul care inițial a fost consumat de consumatori deja nu era. S-a prelevat probe de sanitație de pe suprafețe și de la personalul care activează în cadrul restaurantului respectiv. Așteptăm rapoartele de încercări care vor fi luni. Era vorba despre „Cușma lui Guguță”, afirmă Svetlana Șveț, șef adjunct Direcția Siguranța produselor aleimentare de origine nonanimală.

Specialiștii în sănătate recomandă populației să respecte regulile de igienă și de preparare a bucatelor.

„Spălarea mâinilor după utilizarea WC-ului și înainte de masă, separarea produselor gata și a materilor prime în frigider, respectarea regimului termic de preparare a produselor alimentare, păstrarea alimentelor gata și nu la temperatura camerei și utilizarea apei și a materiei prime din prepararea bucatelor din surse sigure”, spune Ion Bîrcă, medic ANSP.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a deschis o anchetă epidemiologică în acest caz.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA