sursa: IGSU

Incendiu la miez de noapte într-o casă din raionul Drochia. Vecinii au evacuat proprietarul

Un bărbat de 67 de ani a fost salvat de vecini, după ce în locuința acestuia a izbucnit un incendiu. La fața locului au intervenit pompierii și, într-un interval de mai bine de 2 ore au reușit lichidarea flăcărilor.

Nenorocirea s-a produs în această noapte, în satul Zgurița, raionul Drochia, în jurul orei 00:09.

Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului au sosit salvatori și pompieri. Aceștia au stabilit că focul a cuprins mai multe bunuri materiale din interiorul unei odăi a casei de locuit cu suprafața totală de 167 metri pătrați.

În timpul intervenției, pompierii au evacuat din interiorul casei o butelie de gaz, evitând în acest fel producerea unei explozii.

Localizarea incendiului a fopst înregistrată la ora 00:42 și lichidarea completă – către ora 03:00.

Potrivit informațiilor preliminare prezentate de IGSU, incendiul ar fi izbucnit de la o plapumă electrică defectă.

În context, salvatorii îndeamnă cetățenii să nu aprindă focul în sobe utilizând benzină, motorină sau alte substanțe inflamabile. Totodată, se solicită persoanelor să nu obtureze canalele de ventilare și să aerisească periodic încăperile unde are loc arderea.

Pentru evitarea situațiilor excepționale, specialiștii recomandă oamenilor să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze haine, mobilier și alte bunuri în apropierea acestora, iar pe timp de noapte să stingă focul din sobe.

În contextul informării cetățenilor despre măsurile de prevenire a incendiilor în locuință, IGSU a elaborat anterior un spot social, prin care reamintește oamenilor principalele reguli de exploatare a sobelor de încălzit. Salvatorii și pompierii îndeamnă persoanele să se pătrundă de responsabilitate și să respecte cu strictețe bazele securității vieții.

În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media