În Republica Moldova au fost angajați peste 1200 de cetățeni din Ucraina

În Republica Moldova, locuri de muncă și-au găsit 1.244 de cetățeni din Ucraina. Cifrele au fost prezentate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, de la începutul perioadei Situației Excepționale până în prezent.

Din numărul total de persoane angajate, 878 sunt femei și 366 bărbați. Cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în mun. Chișinău – 949, UTA Găgăuzia – 54 și Bălți – 58.

ANOFM comunică că cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii și meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

De la începutul anului curent, 257 angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 2800 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane. Totodată, 149 cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare”, se arată în comunicatul instituției.

Totodată, Agenția aduce la cunoștință că oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite:

  • informații privind locurile de muncă vacante;
  • date de contact ale angajatorilor;
  • ghidare și suport la angajare.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media