căldură, grădinițe

În Capitală începe sezonul de încălzire. Locatarii pot depune solicitări la Termoelectrica

În această săptămână, în Capitală începe sezonul de încălzire. Către blocuri, agentul termic va fi livrat doar la solicitarea locatarilor. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Ilie Ceban, la ședința serviciilor municipale de luni, 13 noiembrie.

Sunt foarte multe solicitări pentru inițierea sezonului de încălzire. Săptămâna curentă va fi semnată Dispoziția cu privire la inițierea sezonului de încălzire, însă fiecare asociație, bloc sau locuitori care doresc să se conecteze la agentul termic vor depune cereri și vor fi conectați doar la cerere. Dispoziția Primăriei este de iniția sezonul de încălzire, însă conectarea se va face doar la cererea locuitorilor. Persoanele pot depune cererea către compania Termoelectrica”, a explicat Ilie Ceban.

Termoficarea în grădinițe și școli

Viceprimarul s-a adresat responsabililor de la Direcția Generală Educație Tineret și Sport cu solicitarea de a fi conectate la agentul termic școlile și grădinițele.

Să fie făcută o verificare prealabilă, privin reglarea temperaturii, întrucât în unele instituții în care agentul termic deja a fost conectat, se înregistrează temperaturi foarte înalte. În unele cazuri, este necesar de a deschide geamurile, pentru a face o temperatură confortabilă în încăperi. Trebuie luate măsurile necesare pentru a evita cheltuielile exagerate”, a menționat Ilie Ceban.

Andrei Pavaloi, şef adjunct al DGETS mun. Chişinău, a comunicat că din cele 265 de instituții care sunt cu încălzire centralizată, absolut toate au pașapoartele tehnice și sunt gata de sezonul rece. Din cele 154 de  instituții preșcolare din mun. Chișinău, 129 sunt conectate.

În sectorul Botanica, avem 27 conectate din 31. Patru instituții preșcolare nu sunt conectate. Două instituții vor fi conectate astăzi, ieri fiind conectate de către Apă-Canal. Alte 2 instituții au refuzat conectarea pentru moment, întrucât sunt eficientizate termic și temperatura în cadrul acestor instituții este una destul de confortabilă”, a precizat Andrei Pavaloi.

În celelalte sectoare, toate instituțiile preșcolare sunt conectate la agentul termic.

În suburbiile orașului Chișinău, precum Sângera, Ghidighici, Durlești, Colonița, Tohatin, Vadul-lui-Vodă, Grătiești, sunt mai multe instituții neconectate la agentul termic.

Conectarea instituțiilor preșcolare din suburbii ține de competența primarilor din aceste localități”, a precizat Pavaloi.

Din cele 131 de instituții de învățământ, 25 deja au fost conectate la agentul termic, pe parcursul săptămânii precedente, la solicitarea directorilor instituțiilor.

Totodată, șeful adjunct al DGETS, începând cu această săptămână, vor fi conectate și celelate școli din municipiu.

Termoficarea în blocuri

Șeful Direcţiei generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA), Ion Burdiumov, a a dus la cunoștință că la ora actuală serviciile responsabile sunt pregătite să livreze agentul termic în oricare bloc al municipiului Chișinău.

În ceea ce privește blocurile gestionate de asociații, acestea sunt pregătite de sezonul rece în proporție de 80 la sută.

Dispoziția privind inițierea sezonului de încălzire în municipiul Chișinău va fi semnată pe parcursul zilei de luni, 13 noiembrie.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media