Cum răspunde Guvernul la solicitarea Primăriei Capitalei cu privire la organizarea în comun a sărbătorilor de iarnă

Deocamdată nu se știe dacă Guvernul și Primăria Capitalei vor organiza în comun evenimentele prilejuite de sărbătorile de iarnă. Solicitarea primarului general urmează a fi examinată. Informatii suplimentare privind partea organizatorică vor fi prezentate de reprezentanții Guvernului la începutul lunii decembrie. Anunțul  a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, în cadrul briefingului de presă, susținut miercuri, 15 noiembrie, după ședința Cabinetului de miniștri.

Guvernul are un plan, la fel cum a fost și în cazurile precedente, și acest plan este de cooperare cu toată lumea interesată. Noi am primit acea corespondență, o vom examina, dar dorința noastră este ca târgul de Crăciun să nu se rezume la o conversație în zona Capitalei, dar să fie în toată țara, în sensul în care Crăciunul este sărbătorit în întreaga republică”,  a declarat Daniel Vodă.
Acesta a mai spus că Guvernul va lansa, în scurt timp, o inițiativă care vizează întreaga țară.
Ne dorim ca Crăciunul să fie celebrat nu doar în Capitală, dar în întrega republică, sub aceeași tematică, sub tradițiile frumoase care sunt în Republica Mooldova, O seară europeană. În acest sens, vom lansa invitații publice către autoritățile publice locale, în care vom invita să celebrăm Crăciunul în valorificarea tradițiilor naționale. Noi ne dorim sub semnul de unitate și tradiție să celebrăm în liniște și pace acest Crăciun. Toate propunerile concrete care vor parveni din partea responsabililor  de la orice instituție, le vom analiza cu atenție”, a menționat Daniel Vodă.
Totodată, acesta a subliniiat că Guvernul își dorește ca Târgurile de Crăciun să fie desfășurate în întreaga țară. În acest sens, vor fi transmise toate recomandările de rigoare către autoritățile publice locale.
Reamintim că marți, 14 noiembrie, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că a expediat către Guvern o scrisoare. Edilul afirmă că a venit cu propunerea de a organiza în comun evenimentele prilejuite de sărbătorile de iarnă. Acesta a mai spus că responsabilii de la Primărie sunt deschiși pentru propuneri și colaborare.

Citește și: Planuri pentru sărbătorile de iarnă la Chișinău. Edilul Capitalei a venit cu o propunere către Guvern

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media