sursa: Digi24.ro

Germania îşi dublează ajutorul militar pentru Ucraina. Îi va acorda 8 miliarde de euro

Germania dublează ajutorul militar prevăzut pentru Ucraina în 2024. Ministrul german al Apărării Boris Pistorius a anunțat că ajutorul ajunge acum la 8 miliarde de euro.

„Acesta este un semnal puternic adresat Ucrainei, care arată că nu o vom abandona. Este un semnal important în momentul în care Ucraina trebuie să-şi continue lupta, în timp ce o parte a atenţiei internaţionale se concentrează asupra Israelului”,  a spus Boris Pistorius la postul public de televiziune ARD, potrivit Digi24.

Guvernul german a programat iniţial un pachet de ajutor constând în principal în echipament militar în valoare de 4 miliarde de euro. Însă partidele din coaliţia guvernamentală a cancelarului Olaf Scholz au ajuns la un acord asupra unei dublări a sumei. Decizia urmează să fie luată în mod oficial în cadrul unei comisii, în Bundestag, joi.

Germania este, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, unul dintre principalii susținători ai Kievului, căruia i-au furnizat ajutor umanitar, financiar şi militar în valoare de 22 de miliarde de euro. Berlinul a trimis Kievului tancuri, blindate, muniţie şi sisteme de apărare antiaeriană.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media