Gata cu toaleta în curtea școlii? 178 de instituții de învățământ din țară vor avea blocuri sanitare renovate

În acest an, în 32 de instituții de învățământ vor fi renovate blocurile sanitare, iar până la finele lui 2024, elevii din alte 118 școli se vor bucura de condiții decente de igienă. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Dan Perciun, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Dan Perciun, în urma analizei făcute de ministerul Educației, 178 de școli necesită investiții pentru a construi sau renova blocurile sanitare.

În acest an, din bugetul de stat s-au alocat 25 de milioane de lei pentru renovarea și construcția blocurilor sanitare. Ministerul a organizat un concurs în urma căruia au fost selectate 25 de școli, din 14 raioane. Alte 7 școli urmează să beneficia de lucrări de reparație în acest sens, tot până la final de an, dar investiția este făcută de UNICEF.

”Este dreptul fiecărui copil să aibă acces la apă și sanitație, ei merită un mediu de învățare sănătos, care să ofere un acces durabil la surse sigure de alimentare cu apă, servicii de sanitațe și de igienă de calitate”, a spus Dan Perciun.

Procesul va continua și în 2024, iar investiția se ridică la 143 milioane de lei. Din acești bani, în 118 școli se vor construi sau renova blocurile sanitare.

În acest sens, Banca Mondială oferă un sprijin de 58 milioane de lei, iar UNICEF va contribui financiar cu 85 milioane de lei.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media