Sursa: nytimes.com

Forțele israeliene au lovit peste 100 de obiective Hamas în această noapte

În noaptea de joi spre vineri, armata israeliană a lansat un atac asupra a aproximativ 100 de poziții ale grupării islamiste Hamas din Fâșia Gaza. În urma atacului, un membru al forțelor navale ale Hamas, a fost ucis, anunță agențiile EFE şi DPA.

De asemenea, o echipă teroristă din forțele aeriene ale Hamas a fost neutralizată în timpul unui atac asupra orașului Gaza, în timp ce încerca să lanseze rachete asupra unui avion de luptă israelian.

Mii de oameni au murit și alte mii au fost răniți după ce grupul militant Hamas a lansat un atac surpriză fără precedent asupra Israelului pe 7 octombrie, iar Israelul a ripostat cu o campanie de bombardamente și un asediu total al Fâșiei Gaza vecine, lăsând regiunea în pragul unui război total. Din momentul atacului din 7 octombrie asupra Isarelului, cel puțin 1.400 de persoane au murit și alte 4.629 au fost rănite în Israel, potrivit autorităților israeliene. Alte 3.785 de persoane au murit și 12.500 au fost rănite în Gaza condusă de Hamas, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.

Lucrătorii umanitari și oficialii se tem că apelul Israelului pentru evacuarea părții de nord a Fâșiei Gaza precipită un dezastru umanitar, deoarece electricitatea și alte livrări au fost întrerupte în pregătirea a ceea ce pare a fi o ofensivă terestră iminentă. Grupurile umanitare au cerut Israelului să anuleze evacuarea și să fie de acord cu încetarea focului, chiar dacă țara și-a afirmat dreptul de a se apăra, un drept pe care Statele Unite îl susțin.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media