Formula de calcul la compensații în cazul creșterii prețului la gaze naturale. Alexei Buzu: Cetățeanul nu va fi afectat

Dacă prețul la gaze naturale se va majora, cetățenii vor achita același tarif, stabilit conform categoriilor de vulnerabilitate energetică. Respectiv, compensațiile acordate de Guvern vor fi mai mari. Declarația a fost făcută de Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecțiai Sociale.

Modul în care vom compensa sursa de energie este următoarea: Noi setăm un anumit prag de dependență de gradul de vulnerabilitate și atunci Guvernul va acoperi diferența dintre prețul de piață și acel plafon. Dacă prețul va coborî, atunci compensația realizată de către Guvern va fi mai mică. Dacă prețul se va ridica, atunci Guvernul va plăti mai mult. Odată ce setăm aceste praguri, indeferent de prețul stabilit, cetățeanul nu va fi afectat”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale în cadrul unei emisiuni.

Totodată, Alexei Buzu a spus că tendințele de piață din țară depind de schimbările de pe piața internațională.

Deși situația e mai bună decat anul trecut, niciodată nu putem spune că totul este garantat. Chiar dacă am făcut pași importanți în ceea ce privește independența energetică, depindem și de alte schimbări de pe piața internațională. Am făcut maximum posibil ca să ne asigurăm că vom trece cu bine de această iarnă”, a menționat Buzu.

Citește și: Parlamentul a aprobat măsuri de a asigura securitatea aprovizionării cu gaze naturale

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media