Studenți, învățământ superior

Finanțare de peste 10 mln de euro. Investițiile sunt destinate domeniilor prioritare de formare profesională

5 universități din țară vor primi finanțare de circa 10,4 milioane de euro. Mijloacele vor fi distribuite pentru implementarea a 13 proiecte în domenii prioritare de formare profesională. De aceste investiții vor beneficia peste 35 de mii de studenți.

În context, e vorba de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi și Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.
Într-un comunicat emis de Ministerul Educației și Cercetării, se comunică că în urma implementării celor 13 proiecte, vor fi dotate mai multe săli și laboratoare cu tehnologii avansate, fiind modernizat și procesul didactic.
Precum precizează reprezentanții Ministerului, instituțiile care urmează să beneficieze de finanțare au fost selectate de Comitetul multidisiplinar
Programul este la cel de-al doilea apel de propuneri de subproiecte în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” și are drept obiectiv continuarea modernizării și dotarea instituțiilor de învățământ din țară cu scopul racordării sistemului educațional la cerințele pieței forței de muncă.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media