VIDEO Dorin Recean: Violența față de femei nu poate fi justificată

Violența față de femei nu poate fi justificată. Este mesajul transmis de premierul Dorin Recean, în cadrul conferinței internaționale pentru prevenirea și combaterea violenței față de femei și a violenței domestice. Evenimentul este organizat în perioada 25 – 26 octombrie.

„Este esențial pentru societatea noastră ca drepturile tuturor cetățenilor să fie respectate. Astăzi, mă voi referi, în mod special, la drepturile femeilor. La fel, mă voi referi la faptul că încă multe femei sunt abuzate, fie fizic, fie verbal – și acest lucru nu este acceptabil. Acest lucru nu poate fi justificat prin factori culturali, prin tradiții. Avem foarte mult de lucru ca și societate ca să schimbăm această situație, prin încurajarea femeilor, încurajarea comunității să contribuie la schimbarea mentalității și schimbarea culturii, prin curriculum școlar, prin activitățile pe care le facem în comunitate”, a declarat premierul.

Dorin Recean a transmis și un mesaj pentru bărbați.

”Încurajez și mulțumesc bărbaților care au grijă de drepturile femeilor, care previn violența. Instituțiile statului, la fel, trebuie să vegheze respectarea drepturilor femeilor și să intervină acolo unde există violență, violență asupra femeilor, violență asupra copiilor, violență în familie”, a mai menționat Recean.

Conferința este organziată de Coaliția Naționala „Viață fără violență”. Coaliția este o rețea națională formată din 21 de organizații non-guvernamentale, dedicate prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor, copiilor și a violenței în familie.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media