Directorul unei instituții, condamnat la închisoare. A fost recunoscut vinovat de maltratarea copiilor cu dizabilități

Directorul unei instituții pentru copii cu dizabilități a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Acesta a fost recunoscut vinovat de maltratarea discipolilor, anunță Procuratura Generală.

Inculpatului i-a fost incriminată săvârșirea infracţiunii prevăzute de cauzarea intenţionată a unei dureri sau suferinţe fizice ori psihice, cu scopul de a pedepsi sau intimida victimele, de către o persoană publică, săvârşită cu bună ştiinţă asupra mai mulţi minori, profitând de starea de neputinţă cunoscută şi evidentă a acestora, care se datorează handicapului psihic”, precizează procurorii.

Mai exact, în anul 2014, inculpatul i-a aplicat repetate lovituri unui minor de 17 ani, cu scopul de a-i provoca dureri și suferințe fizice. Deseori, pentru a-i înjosi demnitatea îl punea să execute sarcini degradante.

O altă minoră, în vârstă de 17 ani, a fost agresată fizic, iar pentru a-i înjosi demnitatea copilei, care suferea de viroză, a forţat-o să mănânce zece cepe.

Unui alt minor, cu scopul de a-i cauza dureri şi suferinţe fizice,  l-a lovit de câteva ori cu palma peste faţă, apoi l-a îmbrâncit. Aceasta a avut loc la începutul lunii ianuarie 2015, inculpatul aflându-se sub influența alcoolului.

În privința acestuia a fost aplicată pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea acesteia în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a se ocupa de activitatea didactică pe un termen de 10 ani.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media