sursa: aljazeera.com

Declarație controversată. Erdogan susţine că Hamas nu este o organizaţie teroristă

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că îşi anulează planurile de a vizita Israelul din cauza războiului „inuman” din Gaza împotriva Hamas. Mai mult, Erdogan susține că Hamas nu este o organizație teroristă, ci un grup de eliberare care luptă pentru a proteja pământul şi poporul palestinian.

„Hamas nu este o organizaţie teroristă, este un grup de eliberare, mujahedini care duc o luptă pentru a-şi proteja pământurile şi poporul”, a spus  Erdogan, potrivit news.ro .

Erdogan a vorbit despre asta în faţa parlamentarilor din partidul său de guvernământ AK. El a cerut, de asemenea, o încetare imediată a focului între forţele israeliene şi palestiniene şi a spus că ţările musulmane trebuie să acţioneze împreună pentru a asigura o pace durabilă în regiune.

Turcia, care găzduieşte membri ai Hamas pe teritoriul său, susţine o soluţie cu două state la conflictul israeliano-palestinian, care durează de zeci de ani.

„Aveam un proiect de a merge în Israel, dar a fost anulat, nu voi merge”, a mai declarat Erdogan în faţa deputaţilor partidului său.

Turcia a condamnat moartea civililor în urma raidului Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului, dar a îndemnat şi Israelul să reacţioneze cu reţinere. De atunci, a condamnat cu fermitate bombardamentele intense ale Israelului asupra Fâşiei Gaza.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media