Contrabandă de 2.300.000 lei. Banii, aduși de la Moscova, în beneficiul unui grup criminal organizat

Oamenii legii au pornit o cauză penală pentru contrabandă de 2.300.000 lei. Banii au fost aduși în Moldova din Moscova, în beneficiul unui grup criminal organizat.

Banii au fost introduși în țară de către pasagerii a două curse avia, prin Istanbul, la sfârșit de aprilie și început de mai 2024.
Potrivit oamenilor legii, cei aproape 50 de pasageri au fost transportați centralizat la Aeroport, cu autocarele – atât la plecare, cât și la revenire, atunci când au adus banii. Persoanele au avut rol de cărăuși ai banilor, astfel încât autoritățile să nu cunoască despre originea și scopul folosirii acestor bani, anunță Poliția.
”Astfel, la revenire, persoanele au fost percheziționate la Aeroport, iar banii au fost indisponibilizați în calitate de probă în dosarul penal. De asemenea, au fost ridicate pentru cercetare și telefoane mobile (de modele identice, prezumându-se preliminar că le-ar fi fost oferite în scopul comunicării la subiectul introducerii ilegale a banilor în țară)”, se arată în comunicatul Poliției.
La sfârșitul lunii aprilie, Poliția anunța că peste 20 de milioane de lei au fost ridicați de la persoanele afiliate lui Șor, care reveneau în Moldova după ce au participat la congresul partidului de opoziție desfășurat la Moscova. În noaptea spre 23 aprilie, au fost efectuate circa 150 percheziții, în cadrul cărora au fost ridicate – 62 ooo de ruble rusești, 3. 070 euro, 1. 111. 340 dolari – și 128 de telefoane mobile. Acțiunile au avut loc atât la aeroport -135 de percheziții fiind efectuate pe teritoriul aerogării, cât și pe teritoriul țării.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media