Concursul național „Vinul Moldovei”: experți din opt țări vor evalua vinul autohton

Vinul Moldovei va fi în atenția unui juriu specializat, format din 30 de experți străini și locali, care vor evalua detaliat produsul autohton. Rezultatele celei de-a doua ediții a concursului „Vinul Moldovei” vor fi incluse într-un ghid specializat, care va contribui la promovarea și poziționarea pe piața locală și internațională.

Competiția va avea loc în data de 9 și 10 noiembrie și va fi organizată de Oficiul Național al Viei şi Vinului, cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și USAID Moldova.

În cadrul ediției a doua a concursului vor fi evaluate vinuri produse din soiuri autohtone precum Fetească Albă, Fetească Regală, Rară Neagră și Fetească Neagră, din soiuri noi de selecție moldovenească.

Calitățile organoleptice ale vinurilor vor fi apreciate de jurații naționali, alături de cei internaționali, care provin din opt țări: România, Țările de Jos, Germania, Polonia, Georgia, Coreea de Sud, Cehia și Slovacia.

Experții vor evalua până la 50 de probe de vinuri pe zi și până la 30 de probe de băuturi spirtoase pe zi, iar rezultatele vor fi centralizate cu ajutorul unui sistem informațional automatizat.

Vinurile care se vor califica pentru Medalia de Aur și Marea Medalie de Aur, adică peste 89 și, respectiv, peste 93 de puncte, vor fi incluse în Ghidul concursului, alături de o scurtă descriere, metoda de producere, dar și comentariile experților internaționali din juriu.
Câștigătorii concursului vor fi premiația în cadrul Vernisajului Vinului, ediția de iarnă.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media