Comisia de evaluare a procurorilor anunță că demisia Tatianei Răducanu nu va bloca activitatea comisiei

Comisia de evaluare a procurorilor anunță că demisia Tatianei Răducanu nu va bloca activitatea comisiei, care rămâne cu cinci membri, suficienți încât să asigure cvorumul necesar. Membrii acesteia spun că au recepționat cererea de demisie în data de 15 mai.

 

”Comisia a recepționat cererea de demisie a Tatianei Răducanu, datată din 15 mai 2024. În pofida acestei demisii, în Comisie rămân cinci membri, fapt ce asigură cvorumul necesar. Astfel, Comisia își va continua activitatea în conformitate cu atribuțiile prevăzute de lege”, se arată în mesaj.
Și Comisia Pre-Vetting a emis o declarație în care a solicitat autorităților naționale să investigheze acuzațiile aduse împotriva Tatianei Răducanu.

Fosta judecătoare Tatiana Răducanu este acuzată că ar avea legături cu oligarhii fugari Veaceslav Platon și Ilan Șor, făcând trimitere la o conversație prin mesaje sms între Platon și Aureliu Colenco, principalul avocat al lui Șor. Scrisoarea semnată de șefa PA, Veronica Dragalin, a determinat-o pe Răducanu să-și dea demisia din comisiile de vetting, chiar dacă ea a negat aceste acuzații, pe care le-a calificat drept un atac asupra evaluării integrității procurorilor și judecătorilor.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media