sursa: parlament.md

Clădirea Parlamentului, iluminată în culorile drapelului statului Israel

Clădirea Parlamentului a fost iluminată în culorile drapelului statului Israel. Prin această acțiune, autoritățile și-au exprimat solidaritatea cu poporul israelian, se arată în comunicatul emis de legislativ.

„Republica Moldova este solidară cu Israelul și poporul israelian și condamnă public actele teroriste ale Hamas”, menționează președintele Parlamentului, Igor Grosu.

După instituirea stării de război pe întreg teritoriul Statului Israel, Ambasada Republicii Moldova în Israel a comunicat că funcționează în regim de alertă, 24/7, prestând doar servicii consulare de urgență, cum ar fi emiterea documentelor de călătorie. De asemenea, la Chișinău a fost activată o celulă de criză care monitorizează situația de securitate din Israel și se află în contact permanent cu Ambasada țării noastre și alte instituții responsabile.

Autoritățile de la Chișinău fac apel către cetățenii moldoveni aflați în Israel să respecte cu strictețe instrucțiunile de securitate emise de autoritățile locale și îi îndeamnă să se înregistreze prin intermediul acestei platforme: https://shorturl.at/tvCR9. În prezent, s-au înregistrat 174 de cetățeni.

De la începutul războiului în Israel, un cetățean moldovean a decedat în zona de conflict. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media