Chișinăul cere Tiraspolului să înceteze blocajele în zona de securitate

Problema posturilor ilegale în zona de securitate rămâne actuală pe agenda delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control. Reprezentanții delegației susțin că persistă blocajul în ceea ce privește buna funcționare a mecanismului de menținere a păcii pe râul Nistru și cer încetarea abuzurilor.

Despre aceasta informează Biroul Politici de Reintegrare (BPR), după ce reprezentanții CUC s-au întrunit în ședință joi, 9 noiembrie, la Bender.

La întrevedere a fost audiat raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit cu privire la situația în Zona de Securitate.

Potrivit BPR, s-a constatat, că informația din raport este incompletă, întrucât exponenții Tiraspolului și-au menținut practica distructivă de a împiedica deplasarea observatorilor militari pentru documentarea acțiunilor de consolidare a infrastructurii la posturile structurilor transnistrene.

Delegația Republicii Moldova a atras atenția participanților CUC asupra continuării blocajului în ceea ce privește buna funcționare a mecanismului de menținere a păcii pe râul Nistru și a cerut încetarea acestor abuzuri.

Totodată, Biroul anunță că misiunea OSCE a expediat delegațiilor CUC o notă prin care confirmă că reprezentanții săi au observat la 26 octombrie între satele Gâsca și Fârlădeni doi așa-ziși „grăniceri” transnistreni care „patrulau” sectorul cu un autovehicul privat.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media