Sursa: politia.md

Cernăuțeanu: ,,Poliția Națională reiterează susținerea UE în continuarea dezideratului asumat de integrare europeană”

Șeful Poliției Naționale a mulțumit reprezentanților pentru suportul constant timp de cei 10 ani de colaborare cu Europol, ca un partener de nădejde privind cooperarea polițienească internațională.

Viorel Cernăuțeanu a avut o întrevedere cu reprezentanții Europol în frunte cu directorul adjunct, Jurgen Michael Ebner și reprezentanți ai DG Home, director general adjunct, Oliver Onidi.

Cernăuțeanu a mulțumit și pentru implicarea DG Home întru includerea Republicii Moldova în politicile de securitate internă ale Uniunii Europene.

 „Această întrevedere este extrem de relevantă pentru Poliția Națională și reiterează încă o dată susținerea UE în continuarea dezideratului asumat de integrare europeană a Republicii Moldova” a conchis, Viorel Cernăuțeanu.

Părțile au punctat o serie de priorități de cooperare pentru viitor ce vizează securitatea Republicii Moldova, în special determinarea soluțiilor comune pentru garantarea unui climat de siguranță pe teritoriul țării, precum și dezvoltarea schimbului informațional de date.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media