sursa: Digi24

Cel puţin 23 de persoane care se adăposteau în centrele ONU din Gaza, ucise de bombardamente

Cel puţin 23 de persoane care se adăposteau în patru centre ale Naţiunilor Unite din Fâşia Gaza au fost ucise în urma atacurilor aeriene de joi ale Israelului, potrivit unui bilanţ actualizat al biroului umanitar al ONU.

Aproape 20.000 de persoane strămutate se adăposteau în aceste centre administrate de Agenţia ONU atunci când au fost lovite, potrivit Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA).

„La data de 2 noiembrie, aproape 1,5 milioane de persoane din Gaza erau strămutate în interiorul ţării, iar peste 690.400 de persoane se adăposteau în 149 de unităţi ale UNRWA”, a precizat OCHA într-un comunicat preluat de CNN, potrivit News.ro.

Escaladarea violenţelor s-a soldat cu uciderea a 72 de membri ai personalului UNRWA şi a avariat 50 de instalaţii ale agenţiei începând cu 7 octombrie, se mai precizează în comunicat.

Philippe Lazzarini, comisarul general al UNRWA, a afirmat anterior că agenţia a primit „veşti dificile” despre şcolile din taberele de refugiaţi din Jabalya şi Al Shati. Trei şcoli administrate de UNRWA au fost lovite, provocând moartea a cel puţin 20 de persoane, a declarat el într-un interviu acordat CNN, potrivit Digi24.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media