Digi24

Cel mai lung val de căldură din istoria Indiei. Temperaturile au ajuns la aproape 50 de grade

Valul de căldură care a cuprins în prezent India este cel mai îndelungat care a fost înregistrat vreodată în această ţară. Declarația a fost făcută de către directorul Biroului indian de meteorologie.

Anumite regiuni din nordul Indiei sunt afectate de un val de căldură excesivă de la jumătatea lunii mai, cu temperaturi care depăşesc pragul de 45 de grade Celsius.

”Este vorba despre perioada (de căldură) cea mai îndelungată, deoarece ea a durat aproximativ 24 de zile în diferite părţi ale ţării”, a declarat Mrutyunjay Mohapatra, principalul expert meteorolog din India, scrie digi24.

Temperaturile vor începe să scadă odată ce ploile musonice se vor deplasa spre nordul țării la sfârșitul lunii iunie. Totuși, un meteorolog indian a avertizat că aceste condiții dificile ar putea reveni în viitor. ”Valurile de căldură vor deveni mai frecvente, mai lungi și mai intense dacă nu se iau măsuri de precauție sau prevenție”, a adăugat el.

Cel mai recent val de căldură din India a dus la atingerea temperaturilor record de 49,2°C în New Delhi, egalând recordul anterior din capitală, stabilit în 2022. Pe 29 mai, o stație meteorologică automatizată din Mungeshpur, la periferia metropolei New Delhi, a raportat o temperatură record de 52,9°C, dar autoritățile indiene au clarificat ulterior că această valoare a fost rezultatul unui senzor defect.

Alte 17 stații din New Delhi au înregistrat în aceeași zi o valoare maximă de 49 grade Celsius.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media