Sursa: dse.md

Campania Națională de Înverzire a Plaiului: Salvatorii au efectuat lucrări de salubrizare și amenajare a teritoriilor

Sâmbătă, la 11 noiembrie, salvatorii și pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și-au depus efortul pentru înverzirea plaiului. În acțiunile de salubrizare, amenajare și plantare a arborilor au fost implicate toate subdiviziunile Inspectoratului.

Astfel, angajații ai IGSU au făcut front comun în acordarea suportul logistic și uman la realizarea activităților de salubrizare a teritoriului din gestiunea Institutului ,,Alexandru Ciubotaru” Grădina Botanică Națională din municipiul Chișinău.

Pe parcursul zilei, salvatorii din nordul, sudul și centrul țării au efectuat lucrări de salubrizare și amenajare a teritoriilor din gestiune, a parcurilor, dar și altor spații verzi din raionale țării.
Desfășurarea acestor acțiuni are drept scop extinderea fondului forestier, ameliorarea stării spațiilor verzi, precum și dezvoltarea rețelei de parcuri și scuaruri.

Activitățile respective au scopul să responsabilizeze angajații față de mediul înconjurător, să îngrijească și să îl protejeze. Plantarea arborilor și arbuștilor vor minimaliza apariția surpărilor de teren, degradarea solului, seceta, înnămolirea râurilor, etc.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media