Sursa: cnn.md

Biden se opune ajutorului financiar către Israel. Vezi propunerea președintelui american

Președintele american Joe Biden se va opune prin veto unui proiect de lege ce prevede ajutor militar pentru Israel, nemulțumit de faptul că acesta nu include și asistență pentru Ucraina. Acest anunț a fost făcut ca și răspuns la prima acțiune legislativă majoră a noului Președinte al Camerei Reprezentanților, republicanul Mike Johnson.

Câțiva oficiali ai administrației Biden au încercat să-i convingă pe congresmeni că este în interesul Statelor Unite să ofere miliarde de dolari atât Ucrainei, cât și Israelului, în ciuda deficitelor bugetare uriașe.

Luna trecută, președintele american Joe Biden a înaintat Congresului o cerere pentru o finanțare suplimentară de aproximativ 106 miliarde de dolari, care include bani pentru Israel și Ucraina, precum și investiții în regiunea Indo-Pacific, ajutor umanitar și măsuri de securitate a frontierelor.

„Proiectul de lege pe care l-au pregătit republicanii din Camera Reprezentanților pentru a ajuta Israelul nu include și ajutorul umanitar pentru populația din sectorul Gaza, asistență pentru Ucraina și pentru aliații SUA din regiunea indo-pacifică”, conform biroului pentru buget de la Casa Albă, relateaz[ NewsRescue.

Pentru a deveni lege, proiectul ar trebui să fie aprobat atât de Cameră, cât și de Senat și să fie semnat de către Președintele Statelor Unite, Joe Biden.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media