atac armat SUA
Atac armat SUA

Atac armat în SUA. Zeci de persoane au murit, altele au fost rănite

Cel puțin 22 de oameni au fost uciși și până la 60 răniți într-un atac armat în Statele Unite. Poliția a anunțat identitatea și detalii despre atacatorul care încă nu a fost prins.

Este un bărbat de 40 de ani, înarmat și periculos.

Oficialii spun că atacatorul, identificat ca fiind Robert Card, este un instructor calificat de tir și rezervist al armatei americane, transmite digi24.ro. A fost internat vara trecută cu probleme de sănătate mintală. Încă nu sunt cunoscute motivele pentru care a comis acest masacru.

S-a întâmplat într-un orășel din statul american Maine, în nord-estul țării, cu circa 37.000 de locuitori. Bărbatul a deschis focul în cel puțin două locuri: într-un bar și la o pistă de bowling.

Într-o declarație pe X, fosta Twitter, poliția din Maine a transmis: „În Lewinston există un atacator în libertate. Cerem oamenilor să se adăposteasc. Vă rugăm să rămâneți în case cu ușile încuiate.”

Poliția a spus că a fost chemată să intervină la două locații, un restaurant și o pistă de bowling, locații aflate la distanță de 10 minute de mers cu mașina, una de cealaltă. Sute de polițiști au pornit să îl caute, la operațune participând și un elicopter. Autoritățile au cerut publicului să ajute cu informații, pentru a-l găsi. Școlile publice din Lewiston vor fi închise joi.

Deocamdată, poliția spune că nu are indicii că ar fi un act de terorism. Președintele Joe Biden a fost informat și va continua să primească actualizări. El a primit vestea în timp ce era la dineul de stat dat la Casa Albă în onoarea premierului australian, aflat în vizită la Washington.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media