Aproximativ 550 de profesori vor evalua testele de bacalaureat în sesiunea din anul curent

Aproximativ 550 de profesori vor evalua testele de bacalaureat în sesiunea din anul curent. Potrivit Ministerului Educației, vor activa 18 comisii de evaluare. Sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 04 – 21 iunie.

 

Evaluatori profesori au fost selectați de către autoritățile locale responsabile de educație, instituțiile de învățământ profesional tehnic (colegii/centre de excelență) și instituțiile de învățământ superior. Numărul de membri ai fiecărei Comisii Republicane de Evaluare a fost determinat în funcție de volumul testelor scrise pentru materia examenului și de timpul alocat pentru corectarea acestora.

Potrivit Ministerului Educație, testele rezolvate vor fi verificate în patru centre republicane de evaluare din municipiul Chișinău, începând cu data de 4 iunie. Pe data de 27 iunie, la centrele de bacalaureat, vor fi afișate rezultatele din sesiunea de bază.

De asemenea, Comisia a analizat în total 83 de dosare depuse de candidați cu diferite tipuri de dizabilități, din care 373 sunt programați să susțină examenul național de bacalaureat, iar 46 – examenele naționale de absolvire a gimnaziului. În majoritatea cazurilor, s-a cerut prelungirea timpului de lucru cu cel mult 60 de minute pentru candidații cu deficiențe neuromotorii sau vizuale grave.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media