Sursa: anre.md

Apa, mai scumpă cu peste șase lei la Criuleni și cu 13 lei la Basarabeasca

ANRE a aprobat tarifele pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare furnizat/prestat de către patru operatori din domeniu. Astfel, consumatorii casnici din Criuleni și Basarabeasca vor achita mai mult pentru un metru cub de apă potabilă.

Astăzi, 3 noiembrie 2023, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, tarifele pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate furnizat/prestat de către Î.M. „Apă-Canal din Basarabeasca”:

Serviciul public de alimentare cu apă potabilă:
– pentru consumatorii casnici în mărime de 32,92 lei/m³;
– pentru consumatorii noncasnici în mărime de 36,00 lei/m³.

 Serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate:
– pentru consumatorii casnici în mărime de 26,47 lei/m³;
– pentru consumatorii noncasnici în mărime de 34,00 lei/m³, se arată în comunicatul emis de ANRE.

De asemenea, au fost aprobate tarifele pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate de către:

Î.M. „Iurceni Servicii”: pentru serviciul public de alimentare cu apă – 16,85 lei/m³; pentru serviciul de canalizare – 7,50 lei/m³;
Î.M. „Comunservice” Criuleni: pentru serviciul public de alimentare cu apă – 20,36 lei/m³; pentru serviciul de canalizare – 16,71 lei/m³;
Î.M. „AQUA Basarabeasca”, serviciul public de alimentare cu apă potabilă: pentru consumatorii casnici – 25,35 lei/m³; pentru consumatorii noncasnici – 36,00 lei/m³.

Hotărârile intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media